Opwarmen van moedermelk, alles wat u moet weten

Als ouders willen wij het beste voor onze kinderen, wat vaak veel vragen oproept. Als er echter één heel belangrijk aspect is, dan is het wel voeding. Het is vaak een kwestie die de ouders zorgen baart nog vóór het kind geboren is.

Fles of borstvoeding, poedermelk of moedermelk, zo veel vragen die verontrustend kunnen zijn.

Als u ervoor gekozen hebt uw baby met moedermelk te voeden, kan dit opnieuw tot enkele vragen leiden.

In dit artikel gaan we kijken naar het opwarmen van moedermelk.

Wat is de beste manier om moedermelk op te warmen?

Réchauffer lait maternel tire-lait

Moedermelk is anders dan poedermelk. De melk die u geeft is natuurlijk en dus zonder bewaarmiddelen of additieven, wat een lange bewaring bevordert. Er moeten wel voorzorgsmaatregelen genomen worden, vooral op het gebied van hygiëne en het opnieuw opwarmen.

Moedermelk moet in een gesteriliseerde houder bewaard worden en mag niet gedurende lange tijd aan de omgevingslucht blootgesteld worden. Daarom kunt u met de meeste borstkolven direct flesjes vullen.

Bij het opwarmen van moedermelk moet u ook op de temperatuur letten. Als de temperatuur te laag is, kan uw baby de melk weigeren. Is hij te hoog, dan worden voedingsstoffen vernietigd, en is er bovendien gevaar voor verbranding.

De beste manier om moedermelk op te warmen is het gebruik van een flessenwarmer. De flessenwarmer maakt het mogelijk om de perfecte temperatuur voor moedermelk te kiezen. Hij is niet te warm en niet te koud.

Wat moet u zoeken in een flessenwarmer om moedermelk op te warmen

U denkt misschien dat alle flessenwarmers op dezelfde manier gemaakt zijn, of ze nu geschikt zijn voor flesvoeding of voor moedermelk, maar u moet heel voorzichtig zijn met het behoud van de voedingsstoffen in moedermelk.

U wilt ook een flessenwarmer die de melk zo dicht mogelijk bij de lichaamstemperatuur brengt, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw baby het zal drinken. Wat echt warm is - niet heet!

Andere dingen die u moet overwegen bij de keuze van uw flessenwarmer

Veiligheid - De veiligheid van uw baby is uw eerste prioriteit. U wilt weten dat welke flessenwarmer u ook kiest voor uw baby, hij de melk op een veilige temperatuur zal verwarmen, terwijl de voedingsstoffen van moedermelk bewaard blijven.

Geen enkele flessenwarmer mag melk verwarmen tot 45 graden, anders kan uw baby zich verbranden in de mond en in de keel. En als ouder die moedermelk aan uw baby geeft, zult u een flessenwarmer willen vinden waarvan u weet dat hij de melk kan verwarmen tot de perfecte temperatuur van 37 graden, want dat is de temperatuur waarbij moedermelk uit uw lichaam komt.

Verwarmingsmethode - Er zijn twee belangrijke soorten verwarmingsmethoden, en ook andere methoden die u bij draagbare flessenwarmers kunt tegenkomen.

  • "Stoomwarmte" technologie - Deze methode is over het algemeen sneller, maar verwarmt de vloeistoffen misschien niet gelijkmatig. Als u dit type flessenwarmer kiest, let dan goed op hoe hij werkt en lees recensies van andere ouders om er zeker van te zijn dat hij veilig is en aan de behoeften van uw baby voldoet.
  • Waterbadmethode - Hoewel langzamer, is deze methode consistenter. Bij het verwarmen van moedermelk moet u er goed op letten dat de melk nooit oververhit raakt, wat tot vernietiging van voedingsstoffen kan leiden. Een bain-marie verwarmer kan daarom de beste keuze zijn.
  • Draagbare Flessenwarmer Methodes - De opwarmmethode is wat moeilijker te perfectioneren. De makers moesten wat creatiever worden om een manier te bedenken om onderweg moedermelk op te warmen. Betrouwbaarheid kan soms een probleem zijn, maar dat is niet het geval met onze Izybaby reisflesverwarmer.

Verwarmingsrendement - Zorg ervoor dat u een verwarmer kiest waarvan u weet dat hij de melk van uw baby elke keer precies op de gewenste temperatuur kan verwarmen.

Gemakkelijk te gebruiken - Let goed op hoe lang het duurt, om de fles van uw baby op te warmen. U wilt iets dat echt gemakkelijk te gebruiken is!

Draagbaarheid- Er zijn veel betrouwbare elektrische flessenwarmers die een stopcontact nodig hebben om te werken. Aangezien u de meeste tijd thuis zult doorbrengen met het voeden van uw baby, kan dit een goede keuze zijn. Maar op een gegeven moment zult u toch met uw kleintje het huis uit willen kunnen. Met de Izybaby draagbare flessenwarmer kunt u op stap gaan, zonder dat u met een snoer vastgebonden zit.

Aanpassing - Last but not least, zorg ervoor dat de fles die u graag voor uw baby gebruikt, compatibel is met de flessenwarmer die u kiest.

Wie wist dat er zo veel dingen waren om rekening mee te houden, bij de aanschaf van uw flessenwarmer!

Een focus op de reisflesverwarmer

Als het om flessenwarmers gaat, hebt u heel wat keuze. Er zijn inderdaad honderden modellen op de markt, zo veel zelfs, dat het moeilijk kan zijn een keuze te maken.

Het grote voordeel van de reisflesverwarmer is dat hij overal mee naartoe genomen kan worden. De Izybaby flessenwarmer past in elke luiertas en omdat hij geen stopcontact nodig heeft om te werken, is hij praktisch.

Maar het is een voordeel dat ook thuis genoten kan worden. U hoeft de flessenwarmer niet langer in de keuken te laten staan. U kunt hem bij u in de buurt zetten, om hem altijd bij de hand te hebben, of hij nu in de woonkamer of in uw slaapkamer staat.

Het kan u dus besparen dat u een flessenwarmer voor thuis moet kopen en één als u uitgaat of op reis gaat.

Hoe kan men moedermelk opwarmen?

Er zijn specifieke richtlijnen die u moet volgen om de moedermelk van uw baby op te warmen. Dit zal ervoor zorgen dat de moedermelk op een veilige temperatuur gegeven wordt, terwijl al die waardevolle voedingsstoffen bewaard blijven.

Hier is wat u in gedachten moet houden om de veiligheid en de kwaliteit te garanderen:

  1. Begin het opwarmen van de fles altijd met verse/gekoelde moedermelk, een schone fles en gewassen handen. (Bevroren moedermelk kan ontdooid worden en dan in een flessenwarmer gebruikt worden)
  2. De ideale temperatuur voor een flesje opgewarmde moedermelk is ongeveer 37 graden, want dat bootst een borstvoedingservaring na. 40 graden is de maximumtemperatuur waartoe u moedermelk moet verwarmen. Hoewel u veilig vloeistoffen voor uw baby kunt opwarmen tot 45 graden, zal alles boven de 40 graden de unieke voedingsstoffen, die in moedermelk zitten, beginnen af te breken.

Opwarmen van moedermelk is nu kinderspel

Zoals we zojuist gezien hebben, is het opwarmen van moedermelk niet zo ingewikkeld. Als u de juiste methode en de juiste uitrusting hebt, wordt het gemakkelijk.

Natuurlijk kunt u in het begin een beetje verloren zijn, maar wees gerust, veel ouders zijn daar al geweest.