Eenvoudige tips om in een handomdraai een flesje flesvoeding klaar te maken

Boodschappen doen en uitstapjes maken was toch veel gemakkelijker vóór de baby? U vond het waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar de tijd dat u uw sleutels pakte en wegging is voorbij.

Rondhangen met een peuter vergt heel wat meer planning en zorgen dat u alle benodigdheden bij de hand hebt om uw baby te geven wat hij nodig heeft wanneer hij het nodig heeft.

Een flesje flesvoeding in een handomdraai klaarmaken is een van die lastige dingen die u goed wilt doen.

Gelukkig zal, met een beetje voorbereiding, een degelijk plan en een paar belangrijke hulpmiddelen, het klaarmaken van een flesje flesvoeding in een handomdraai, snel veranderen in iets vanzelfsprekends, uitgaan met uw baby zal veel gemakkelijker worden.

Maak een plan voor uw uitstapje met uw flesgevoede baby

Voordat u op stap gaat, moet u een plan hebben voor uw dag. Bedenk waar u heen zult gaan, wat er daar te koop is, hoeveel haltes u zult moeten maken, hoe lang u weg zult zijn, en hoe vaak u uw baby tijdens uw uitstapje zult moeten voeden.

Deze overwegingen lijken op het ogenblik misschien veel, maar naarmate u met uw baby op stap gaat, zult u sneller kunnen plannen wat u voor uw baby moet meenemen en hoeveel.

Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen om goed voorbereid te zijn:

Waar gaat u heen?

Een paar uur naar de dierentuin gaan is heel wat anders dan een paar snelle boodschapjes doen in uw buurt. Het vergt heel wat meer planning om een dagje uit met een baby voor te bereiden dan voor een uitstapje waar u na een half uurtje weer terug bent.

Hebt u toegang tot water?

Uiteraard is water op de meeste plaatsen vrij beschikbaar, maar is kraanwater uit een warenhuistoilet ideaal?

Eerlijk gezegd is dat hoogstwaarschijnlijk prima, maar als u kunt vermijden dat u de fles van uw baby meeneemt uit het openbare toilet, is dat nog beter. Uw eigen water meenemen is in de meeste situaties meestal toch handiger.

Hoeveel haltes gaat u maken?

Soms is het gewoon gemakkelijker om uw baby in een geparkeerde auto te voeden, vooral als uw baby nog niet oud genoeg is om zijn eigen fles in een wandelwagen vast te houden. Dus als u verschillende kleine boodschapjes moet doen, kunt u misschien gewoon plannen om uw baby tussen de stops door op deze manier te voeden.

Hoe lang gaat uw uitstapje duren?

Voor ritjes die langer dan een uur of twee duren is meer voorbereiding nodig. Als u uw uitstapje tussen etenstijd en/of duttijd kunt plannen, is dat de beste manier, maar soms lukt het gewoon niet zo. Als u langer weg bent, zult u meer flessen van tevoren en/of onderweg moeten klaarmaken.

Hoe vaak moet u uw baby een fles geven?

U moet rekening houden met de duur van uw uitstapje en dienovereenkomstig plannen. Pasgeborenen zijn veel onvoorspelbaarder met hun voedselbehoeften, en het is belangrijk dat u hen op deze jonge leeftijd op verzoek voedt.

Als dat het geval is, moet u er dus voor zorgen dat u genoeg flesvoeding hebt om aan hun behoeften te voldoen.

Oudere baby's houden zich aan een routine met voedertijden, zodat het gemakkelijker is te weten of u maar één flesje nodig zult hebben of meer. Wij raden u aan altijd minstens één extra flesje te hebben voor het geval u langer weg moet zijn dan gepland.

De beste tips voor een eenvoudige bereiding van flessen voor onderweg

Onderweg een flesje flesvoeding maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met een beetje planning zet u alles van tevoren klaar en heeft u de juiste bakjes en hulpmiddelen bij de hand, als u weggaat. Dit zal uw gemoedsrust ten goede komen. Vooruit denken en plannen maakt gelukkige baby's en stressvrije ouders!

Maak één of meer flessen van tevoren klaar

Veel ouders vragen zich af of het mogelijk is flessen van tevoren klaar te maken.

Als een flesje eenmaal klaargemaakt is, kan het tot 2 uur op kamertemperatuur blijven. Dus ook als u geen koeltas hebt, kunt u van tevoren een flesje klaarmaken, als u maar van plan bent het in dat tijdsbestek aan uw baby te geven.

Als u zich geen zorgen wilt maken over het klaarmaken van flessen tijdens uw uitstapje, en het niet erg vindt om een koeltas mee te nemen om ze in te bewaren, kunt u al uw flessen klaarmaken voordat u gaat. Op die manier hoeft u zich tijdens uw uitstapje geen zorgen te maken over poedervoorbereiding, wat een beetje een gedoe kan zijn.

Het is ook wat gemakkelijker om te zorgen dat alles opgeruimd is als u de flessen van tevoren klaarmaakt.

Meet flesvoeding vooraf af en gebruik een flesvoeder

Als u geen koeltas mee wilt nemen, of u probeert zo weinig mogelijk mee te nemen op uw uitstapje, dan is een van de beste manieren om het maken van een flesje voor onderweg te vereenvoudigen, het van tevoren afmeten van de formule.

U zult er leuke kleine potjes kunnen kopen, waarin precies de hoeveelheid flesvoeding past die u nodig zult hebben.

Neem een flessenwarmer mee voor onderweg

Een van onze favoriete gadgets is de draagbare flessenwarmer van Izybaby. Hij warmt snel en veilig de fles van uw baby op, in een handomdraai.

Met een reeks temperaturen waaruit u kunt kiezen, kunt u uw baby zijn flesje geven precies zoals hij het lekker vindt. Bovendien is hij volledig draadloos en houdt hij de lading tot 12 uur vast, zodat hij ideaal is voor elk uitstapje.

Neem een grote fles water mee

Zoals al eerder gezegd, kunt u het beste uw eigen water meenemen als dat kan. Hoewel kraanwater volkomen veilig is voor de bereiding van een babyflesje, kan het een beetje ongezond zijn om het in een openbaar toilet te moeten bijvullen.

Water uit flessen gebruiken is een andere optie en is veilig om in de fles van uw baby te gebruiken. Het hoeft niet heet te zijn, als u een draagbare flessenwarmer hebt, zoals hierboven vermeld.

Vergeet de schoonmaak niet!

Schoonmaken is onvermijdelijk met een baby. En dat geldt vooral als u onderweg bent. Dat kan zich vertalen in gemorste flesvoeding of een enorme puinhoop van uw baby die 15 minuten geleden zijn fles heeft leeggedronken... Hoe dan ook, zorg dat u er klaar voor bent, zodat u uw uitstapje niet hoeft te onderbreken.

Hier zijn wat artikelen om bij de hand te hebben om alles schoon te maken:

  • Flessendoekjes - deze zijn ideaal om snel de fles van uw baby af te vegen als hij klaar is, of om hem indien nodig te ontsmetten voor hij drinkt. Ze mogen echter niet in de plaats komen van een grondige reiniging tussen de maaltijden door.
  • Boeren slabbetjes - ook al heeft u een baby die zelden spuugt, vergeet niet boertjes slabbetjes mee te nemen en ze ook echt te gebruiken. Wij weten dat u er geen spijt van zult krijgen.
  • Babydoekjes - dit is iets dat onmisbaar is geworden als u met een baby uitgaat, want ze zijn veel praktischer om de billen of het gezicht van de baby in één keer schoon te maken.
  • Extra laagjes - al die heerlijke flesjes flesvoeding die u uw baby onderweg geeft, betekent dat uw baby zich vol zal stoppen in zijn luier. Om niet overvallen te worden, moet u dus niet vergeten genoeg laagjes in te pakken.
  • Extra outfit voor de baby - op diezelfde nota, zorg ALTIJD voor een extra outfit als u met uw kleintje op stap gaat, voor het geval de luier niet een beetje past.
  • Plastic zakken - deze plastic zakken zijn heel geschikt om een vuile luier in te bewaren tot u in de buurt van een vuilnisbak bent, waar u hem kunt weggooien. Wij raden u ook aan een luiertas te hebben die u gemakkelijk kunt wassen en/of afvegen.

Hoe kunt u met formules reizen?

Het is één ding om een paar uur op stap te gaan en uit te moeten zoeken hoe u uw baby de fles moet geven, maar het wordt nog ingewikkelder als u een vliegreis of autotocht gepland hebt.

Veel van de bovenstaande tips gelden ook voor deze omstandigheden, maar er is iets meer planning vooraf nodig. Het spreekt vanzelf, dat u veel meer melk meeneemt!